Steg 3: Starta onlinebokningar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan börja acceptera onlinebokningar inom 20 minuter. 🕒

1. Lista ditt tjänsteutbud

För att lägga till tjänster använder du knappen "Lägg till ny tjänst" i avsnittet Inställningar - Lager - Tjänster. För varje tjänst du lägger till fyller du i ett lämpligt och attraktivt namn, detaljer i beskrivningen och priset.

Om du behöver annan information från kunden för din tjänst kan du använda funktionen för ytterligare frågor.

Etttips: Erbjuder du flera olika tjänster? Kategorisera dem så att det blir lättare för dig och dina kunder att navigera bland dina erbjudanden.

2. Lägg till din personal

Lägg till din personal på Reservio-kontot så att kunderna kan välja en specifik anställd när de bokar online.

Under den här länken skapar du en profil för dem och tilldelar de tjänster de tillhandahåller. Om du har Standard- eller Pro-planen, var noga med att också fylla i e-postadresserna till dina anställda, så att de får meddelanden om nya bokningar.

Tips: Du kan tillåta dina anställda att logga in och hantera sina bokningar med Pro-planen.

3. Ställ in öppettiderna

När är ditt företag öppet eller vilka är dina arbetstider?

Ställ helt enkelt in när du kan tillhandahålla tjänster. Du kan differentiera dina öppettider per dag.

Tips: Om dina anställda arbetar i skift eller bara vid olika tidpunkter kan du ställa in deras öppettider eller justera arbetstiderna för ett visst datum.

4. Skapa bokningsregler

För att ha kontroll över ditt schema när dina kunder gör bokningar kan du ställa in regler som systemet automatiskt tar hänsyn till för varjebokning.

Kan en kund avboka bokningen? I så fall hur många dagar före datumet? Vill du kontrollera varje inkommande bokning manuellt eller spara tid med automatiska godkännanden? Kan vem som helst boka eller bara dina befintliga kunder? Allt detta kan enkelt ställas in på några minuter i inställningarna för bokningsregler i Onlinebokning- Inställningar - Bokningsregler.

5. Dela bokningswebbplatsen med dina kunder

När du har gjort de tidigare inställningarna har du också fyllt i din bokningswebbplats.

Där kan kunderna hitta tjänster, personal och öppettider och enkelt boka inom 10 sekunder. Bokningswebbplatsen är kostnadsfri som en del av ditt konto. Dela dess länk (bokningslänk) i meddelanden, på sociala medier eller använd bokningsknappen på din webbplats för att vägleda kunderna att boka online hos dig.

Grattis, du har lyckats konfigurera det! 🎉 Du kan spara upp till 15 minuter på varje bokning och attrahera nya kunder online med Reservio.