Alla samlingarHantering av kalender och bokningarBokningar
Vad du ska kontrollera när kunder inte kan göra bokningar

Kunder kan inte skapa en bokning. Bokningswebbplatsen fungerar inte.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Upplever dina kunder svårigheter att göra reservationer på din bokningswebbplats, även om ditt konto är konfigurerat? Oroa dig inte! Det kan finnas några inställningar som behöver justeras. Låt oss utforska vanliga skäl till varför kunder kanske inte kan skapa en bokning och hur du kan lösa dem

1. Tjänsten är inte tillgänglig för onlinebokning

Om dina kunder inte kan boka en viss tjänst online kan det bero på att inställningen är inaktiverad.

Så här aktiverar du onlinebokning för en tjänst:

• Gå till fliken Inställningar.

• Navigera till Lager och sedan till Tjänster.

• Leta reda på tjänsten i fråga och öppna dess inställningar.

• Där ser du ett alternativ för onlinebokning. Skjut reglaget åt höger för att aktivera det (grönt).

2. Ingen anställd på tjänsten

Se till att tjänsten har en tilldelad medarbetare. För att tilldela personal till en tjänst:

• Gå till fliken Inställningar.

• Gå till Lager och sedan Tjänster.

• Öppna kortet för den specifika tjänsten.

• Klicka på "Redigera" på höger sida.

• Lägg till lämplig medarbetare.

3. Tidsgränser för bokning

Om dina bokningsregler begränsar bokningar till en viss tidsram kan det vara bra att justera den här inställningen:

• Navigera till Onlinebokning, sedan Konfiguration och slutligen Bokningsregler.

• Leta efter avsnittet Tidsgränser för bokning och gör nödvändiga ändringar.

4. Dold serviceavdelning

Om kunderna inte kan hitta någon tjänst på bokningswebbplatsen kan den vara dold:

• Gå till fliken Onlinebokning och sedan Design.

• Leta efter avsnittet Services; om ögonikonen är överstruken klickar du på den för att göra avsnittet synligt.

5. Saknade öppettider

Se till att du har ställt in ditt företags öppettider:

• Navigera till Inställningar, sedan Ditt företag och slutligen Tillgänglighet.

• Ställ in öppettiderna på respektive flik.

6. Medarbetarnas tillgänglighet

Följ dessa steg om en anställds anpassade bokningstider förhindrar bokningar:

• Gå till Inställningar, sedan Ditt företag och Personal.

• Öppna den anställdes kort.

• Justera inställningarna under "Angeanpassade bokningstider".

7. Google-synkronisering

När händelser landar i din Google Kalender ser Reservio till att de speglas och blockerar motsvarande luckor.

Kontrollera din kalender för dessa händelser också.

Genom att ta itu med dessa vanliga problem säkerställer du en sömlös bokningsupplevelse för dina kunder. Om problemet kvarstår, tveka inte att kontakta vårt kundtjänstteam för ytterligare hjälp.