Håndtering af udeblivelser

Tips til at undgå glemte bookinger

Opdateret over en uge siden

Et meget almindeligt problem for serviceudbydere er udeblevne kunder, som får virksomheden til at gå glip af overskud. Hvis du har erfaring med denne situation, så prøv vores tips, der kan hjælpe dig med at komme af med de manglende bookinger.

1. Send automatiske påmindelser om bookinger

Påmind dine kunder via e-mail og gentag det aftalte tidspunkt og sted, før bookingen finder sted. Med de rigtige indstillinger vil systemet altid automatisk sende en besked til kunderne på det tidspunkt, du vælger.

2. Forsikr kunderne om bookingen via SMS

Hvis du vil være sikker på, at dine kunder ikke glemmer det, skal du vælge premium SMS-beskedfunktionen til at sende påmindelser.

Ifølge undersøgelser er åbningsraten højere for SMS end for e-mail. For at begynde at sende automatiske sms-påmindelser skal du have et af vores premiumabonnementer aktivt og have købt en af vores sms-pakker. SMS-påmindelser kan reducere antallet af ubesvarede bookinger med op til 75 %.

3. Tilpas teksten på påmindelser

Kommunikation med kunderne er meget vigtig. Derfor giver Standard- og Pro-abonnementerne tjenesteudbydere mulighed for at tilpasse teksten i påmindelser. Du kan tilføje dine oplysninger om en kommende booking, så du ikke bare undgår at glemme den, men også undgår unødvendige misforståelser.

4. Opsæt en bookingregel

En af de mest almindelige årsager til, at kunder glemmer deres arrangementer, er, at de har booket for længe siden.

Sæt derfor et tidspunkt, hvor dine kunder tidligst og senest kan oprette bookinger før aftalen.

I Onlinebooking - Indstillinger - Bookingregler skal du være opmærksom på det allerførste punkt. Klik på rullelisten under "Tidligst", og vælg en brugerdefineret værdi fra 1 til 360 dage. På samme måde skal du vælge en værdi mellem 5 minutter og 60 dage for "Ikkesenereend".

5. Bloker klienter, der gentagne gange ikke dukker op

Har ingen af de foregående punkter virket for nogle kunder?

Overvej, om det overhovedet er værd at lade dem fortsætte med at booke dine ydelser, hvis de gentagne gange glemmer deres aftale. Du kan blokere disse glemsomme kunder og derefter fokusere på mere ansvarlige kunder, som giver dig større indtægter.

Ud over at eliminere glemte bookinger tilbyder Reservio andre måder at øge din indtjening på. Du kan f.eks. tilbyde klippekort, hvor kunderne betaler for ydelser på forhånd, så du ikke bliver ramt så hårdt, når de ikke dukker op.

Det er du måske interesseret i: