Hoe voeg je een boekingsknop toe aan je website
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de boekingswidget op je website kunnen klanten gemakkelijk nieuwe boekingen maken. Nadat de klant op deze knop heeft geklikt, wordt hij automatisch doorgestuurd naar het boekingsformulier, met een eenvoudige stap-voor-stap manier om een nieuwe boeking te maken.

Hoe krijg je de knop van het boek nu

Als je nu een boek deelt, heb je twee opties. Je kunt de knop delen die leidt naar de boekingswebsite of je kunt een knop delen die leidt naar de site van de individuele service, het evenement of het personeel (op je boekingswebsite).

Knop die naar je boekingswebsite leidt

1. De optie om een boek nu-knop (die leidt naar je boekingswebsite) op de website te zetten, vind je onder het tabblad Marketing - Boekingen krijgen.

2. Je kunt de creatie starten door op de optie Knop krijgen te klikken.

3. Bewerk de tekst die op de knop verschijnt. Voel je vrij om degene die er al staat te laten staan - maar je kunt natuurlijk schrijven wat jij gepast vindt.

4. Selecteer het kleurenthema voor je boekingsknop of voeg je eigen merkkleur toe.

5. Kies de maat (small, medium of large).

6. Kopieer de gegenereerde HTML-code en voeg deze in in de code van je website (het maakt niet uit of je WordPress, Wix of een ander contentmanagementsysteem gebruikt). Als je niet zeker weet hoe je dat moet doen, neem dan contact op met de beheerder van je website.

Knop die leidt naar de site van een individuele dienst, evenement of medewerker

De volgende optie is om een boekingsknop te delen die direct naar de geselecteerde dienst, evenement of medewerker leidt.

1. Deze links kun je vinden op het tabblad Agenda door te klikken op de knop Link delen in de linkerbovenhoek. Er wordt een nieuwe pagina geopend met verschillende opties om te delen.

2. Selecteer de individuele dienst, gebeurtenis of medewerker die je wilt delen en klik op de knop Delen om geavanceerde opties voor delen te selecteren.

3. Als je individuele diensten aanbiedt, kun je personeel toevoegen aan de dienst die je hebt geselecteerd. En als je het profiel van een werknemer wilt delen, kun je het aanbod van de werknemer toevoegen.

4. Klik op de knop Ontvang een boeking, pas het ontwerp aan, kopieer de HTML-code en plak deze in je webpagina (je kunt dit zelf doen of met de hulp van je webmaster).

Na het succesvol invoegen van de HTML-code in je website is de boekingsknop klaar en kunnen je klanten meteen beginnen met boeken.

Andere manieren om boekingen te krijgen

Een andere optie is om de reserveringswebsite te delen via de reserveringslink. Je kunt boeken via iframe gebruiken op je website, zodat je klanten direct op je site kunnen boeken.