Alla samlingarHantering av kalender och bokningarHantering av kalender
Så här skapar du grupphändelser i din kalender
Så här skapar du grupphändelser i din kalender
Uppdaterad denna vecka

Om du har valt att använda vår kalender för gruppmöten visar vi dig här hur du skapar dem och bokar en plats åt en kund. Om du har valt en kalender för individuella möten, klicka här.

Så här skapar du ett evenemang

Klicka på ett visst datum och en viss tid direkt i kalendern.

Då kommer du till ett formulär där du fyller i alla nödvändiga uppgifter:

• Evenemangets namn - Det ska vara tillräckligt exakt för att kunden ska förstå vilken typ av evenemang det handlar om.

• Tilldela tjänst - Välj den tjänst som händelsen avser.

• Tilldela personal - Detta är den personalmedlem som kommer att leda detta gruppevenemang.

• Tid - Du kan välja ett visst datum och en viss tid när evenemanget ska äga rum.

• Varaktighet - Evenemangets varaktighet är automatiskt förinställd av längden på den tilldelade tjänsten. Men du kan fritt uppdatera den i det här avsnittet.

• Kapacitet - Den fylls i automatiskt enligt hur den är inställd i en viss tjänst. Ta reda på mer om klasskapacitet.

• Beskrivning - Du kan lägga till en beskrivning som visas på bokningswebbplatsen efter att du har klickat på informationsikonen i evenemanget.

• Pris - Priset för evenemanget fylls återigen i automatiskt, enligt serviceinställningarna. Även i det här fallet kan du ändra det bara för just det här evenemanget.

• Färg - Välj en färg för att skilja händelserna från varandra i kalendern.

• Repetera - Om du tillhandahåller kurser eller lektioner som upprepas regelbundet behöver du inte ange dem individuellt i systemet. Du kan helt enkelt ställa in repetitionen.

• This event is private - Om kursen endast är avsedd för en sluten grupp av stamkunder kan du ange att evenemanget är privat.

Endast de kunder som du skickar en länk till för att skapa en bokning kommer att kunna boka den.

Via knappen Skapa ny

1. I fliken Kalender klickar du på knappen Skapa ny uppe i vänstra hörnet.

2. När det nya fönstret öppnas klickar du på den valda klassen eller väljer Grupphändelse i toppmenyn om det t.ex. är en gruppkonsultation som du inte har skapat en tjänst för.

3. I nästa steg tilldelar du medarbetaren.

4. I det sista steget ser du en sammanfattning av evenemanget.

Här ställer du in start- och slutdatum och tid för evenemanget, anger en återkommande tidpunkt, väljer vem som kan boka evenemanget och skriver en beskrivning om det behövs.

5. Om du har ställt in allt korrekt klickar du på den blå knappen Spara och fortsätt.

Var hittar du den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan skapa grupphändelser även i din mobilapp. Öppna bara fliken Kalender och klicka på den röda plusknappen. Fyll i de nödvändiga uppgifterna och spara genom att klicka på krysset i det övre högra hörnet.

Hur man bokar en plats för en kund i ett skapat event

Om du redan har skapat ditt evenemangsschema i kalendern är du redo för nya bokningar från dina kunder. Dessa kan skapas direkt i kalendern eller via din bokningswebbplats.

En bokning för kunden kan skapas mycket enkelt och snabbt:

• Klicka på ett specifikt evenemang och fyll i kundens namn, e-postadress och telefonnummer.

• Samtidigt kan du välja om du vill boka bara en eller flera platser.

• Genom att klicka på knappen Lägg till bekräftar du att bokningen har skapats.

• Det kommer omedelbart att återspeglas på bokningswebbplatsen, där antalet återstående platser i det givna evenemanget uppdateras.