Hantering av uteblivna besök

Tips för att förhindra bortglömda bokningar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ett mycket vanligt problem för tjänsteleverantörer är uteblivna kunder som gör att företaget går miste om vinst. Om du har erfarenhet av den här situationen kan du prova våra tips som hjälper dig att bli av med de missade bokningarna.

1. Skicka automatiska påminnelserom bokningar

Påminn dina kunder via e-post och upprepa den överenskomna tiden och platsen innan bokningen äger rum.

Med rätt inställningar kommer systemet alltid att automatiskt skicka ett meddelande till kunderna vid den tidpunkt du väljer.

2. Försäkra kunderna om bokningen via SMS

Om du vill vara säker på att dina kunder inte glömmer bort bokningen kan du välja premiumfunktionen för SMS för att skicka påminnelser.

Undersökningar visar att öppningsfrekvensen är högre för SMS än för e-post. För att börja skicka automatiska SMS-påminnelser måste du ha en av våra premiumplaner aktiv och ett av våra SMS-paket köpta. SMS-påminnelser kan minska antalet missade bokningar med upp till 75%.

3. Anpassa texten i påminnelser

Kommunikationen med kunderna är mycket viktig. Det är därför som Standard- och Pro-abonnemangen gör det möjligt för tjänsteleverantörer att anpassa texten i påminnelser. Du kan lägga till dina uppgifter om en kommande bokning, vilket inte bara gör att du undviker att glömma utan också undviker onödiga missförstånd.

4. Sätt upp en bokningsregel

En av de vanligaste orsakerna till att kunder glömmer bort sina evenemang är att de bokade för länge sedan. Sätt därför en tid när dina kunder tidigast och senast kan göra bokningar före mötet.

I Onlinebokning - Inställningar - Bokningsregler ska du vara uppmärksam på det allra första objektet.

Klicka på rullgardinsmenyn under "Intetidigare än" och välj ett anpassat värde från 1 till 360 dagar. På samma sätt väljer du ett värde mellan 5 minuter och 60 dagar för "Intesenareän".

5. Blockera kunder som upprepade gånger inte dyker upp

Har ingen av de tidigare punkterna fungerat för vissa kunder?

Fundera på om det ens är värt att låta dem fortsätta boka dina tjänster om de upprepade gånger glömmer bort sitt möte. Du kan blockera dessa glömska kunder och sedan fokusera på mer ansvarsfulla kunder som ger dig mer intäkter.

Förutom att eliminera bortglömda bokningar erbjuder Reservio andra sätt att göra dina intäkter mer konsekventa.

Du kan till exempel erbjuda passerkort, där kunderna betalar för tjänster i förskott och du inte drabbas lika hårt när de inte dyker upp.

Du kanske är intresserad av: