Alla samlingarOnlinebetalningarAllmänt
Omfattande guide till onlinebetalningar
Uppdaterad denna vecka

Låt dina kunder betala för tjänster och evenemang online i förväg genom Reservio via din bokningswebbplats. Detta kommer att öka effektiviteten i ditt företag, minska antalet missade bokningar och spara tid. Nedan kan du läsa mer om hur du aktiverar onlinebetalningar, vilka betalningsmetoder som stöds och vilka avgifter som gäller för onlinebetalningar.

Funktionen för onlinebetalningar är tillgänglig för alla, oavsett vilken plan du använder för närvarande.

Hur aktiverar jag onlinebetalningar?

Det är mycket enkelt att aktivera onlinebetalningar. Öppna fliken Försäljning

och klicka på knappen Konfigurera betalningar.

I nästa steg måste du fylla i dina företagsuppgifter, ställa in dina skatter och välja dina betalningsalternativ. Om du är osäker på hur aktiveringsprocessen går till kan du läsa den här guiden för att få reda på allt du behöver veta.

När onlinebetalningar har aktiverats kan dina kunder betala för tjänster, evenemang, produkter och pass i förväg online via din bokningswebbplats. De kan välja direkt bland flera betalningsalternativ:

• Kredit- och betalkort Visa, Mastercard, Maestro

• kontanter på plats

Avgifter för betalning online

Avgifterna för onlinebetalningar varierar beroende på vilket abonnemang du använder och valutan i ditt land.

Dessutom varierar avgifterna något beroende på bland annat vilket betalkort som används och vilken bank kunden använder. En detaljerad lista över avgifter för onlinebetalningar finns här.

Om du inte är säker på vad som gäller för onlinebetalningar kan du läsa avsnittet Onlinebetalningar i vårt hjälpcenter, där du hittar detaljerade guider och svar på vanliga frågor.