Hvordan sette opp SMS og e-postmeldinger for klienter
Oppdatert over en uke siden

Send SMS og e-postmeldinger til kunder om statusen til bestillingene deres og hold kontakten med dem. Disse påminnelsene påvirker ikke varsler som sendes til deg som bestillingskalenderadministrator på noen måte (du kan lese om redigering av denne typen varsler her).

Innstillinger for meldinger for klienter finner du i AdministrasjonPlanleggingMeldinger.

Systemet tillater å sende følgende typer påminnelser til kundene dine:

• Reservering avventer godkjennelse — Klienter vil bare motta denne meldingen hvis du godkjenne manuelt alle nye bestillinger på kontoen din. Hensikten med denne meldingen er å informere kunden om at bestillingen er lagret i systemet og venter på bekreftelse fra deg.

• Reservasjon bekreftet — Hvis du har automatisk bestillingsbekreftelse aktivert på kontoen din, vil kundene motta denne meldingen etter at bestillingen er opprettet. Denne meldingen sendes også til kunden hvis du bekrefter bestillingen manuelt, eller oppretter den i kalenderen selv.

• Reservasjon avslått — Denne typen melding er også relatert til manuell bekreftelse av bestillinger. I tilfelle du avviser en ny (dvs. ennå ikke bekreftet bestilling), vil klienten motta en slik melding.

• Reservasjon kansellert — Hvis du av en eller annen grunn trenger å kansellere den avtalte og bekreftede bestillingen, informerer systemet kunden via denne meldingen. Dette varselet sendes til kunden også når bestillingen kanselleres direkte av dem.

• Reservasjon flyttet — Systemet tilbyr også muligheten til å justere kun datoen for en spesifikk bestilling. Hvis dette skjer, mottar klienten denne meldingen, sammen med den nye datoen for avtalen.

• Reservasjonspåminnelser — Denne typen melding vil sikre at kunden blir påminnet om en spesifikk bestilling i tide. I bookinginnstillingene kan du spesifisere hvor lang tid i forveien du ønsker å sende slike varsler til kunder. Takket være dette kan du forhindre at klienten glemmer avtalt dato.

I tillegg er det viktig å merke seg at systemet for øyeblikket ikke støtter sending av påminnelser som indikerer en betydelig tidsperiode siden klientens siste besøk.

Tillatelse til å sende og redigere meldinger

Etter å ha klikket på en av disse kategoriene, åpnes et redigeringsvindu. Den er delt i to deler. Øverst kan du aktivere sending av e-postmeldinger, og under det er det innstillingene for SMS-meldinger. Selv om ikke alle klientene dine bruker e-post, kan du sende dem meldinger via SMS ved å aktivere dette alternativet.

Ønsker du å tilpasse teksten i meldingen og informere klienter for eksempel om hva de skal ha med seg eller hvor lang tid i forveien de skal komme? Aktiver standard- eller Pro-premiumplanen og sette opp tilpasset innhold i meldinger.