Agendabeheer
Hoe maak je groepsgebeurtenissen in je agenda
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als u besloten hebt om onze kalender te gebruiken voor groepsevenementen, zal dit artikel u tonen hoe u ze kunt aanmaken en een plaats kunt reserveren voor een klant. Als u hebt gekozen voor een kalender voor individuele afspraken, klik hier.

Hoe een evenement creëren

U kunt een nieuwe gebeurtenis aanmaken in het tabblad Kalender door te klikken op de knop Event aanmaken in de linkerbovenhoek. Of klik op een specifieke datum en tijd direct in de kalender.

Vervolgens ziet u een formulier waar u alle noodzakelijke gegevens invult:

• Event naam - Het moet nauwkeurig genoeg zijn om de klant duidelijk te maken wat voor soort evenement het is.

• Dienst toewijzen - Kies de dienst waarop de gebeurtenis betrekking heeft.

• Medewerkers toewijzen - Dit is het personeelslid dat dit groepsevenement zal leiden.

• Tijd - U kunt een specifieke datum en tijd selecteren waarop het evenement moet plaatsvinden.

• Duur - De duur van het evenement wordt automatisch vooraf ingesteld door de lengte van de toegewezen dienst. Maar u kunt het vrijelijk bijwerken in deze sectie.

• Capaciteit - Het wordt automatisch voorgevuld volgens hoe het is ingesteld in een bepaalde dienst. Meer informatie over klasse capaciteit.

• Beschrijving - U kunt een beschrijving toevoegen, die wordt weergegeven op de reserveringswebsite nadat u op het informatiepictogram in het evenement hebt geklikt.

• Prijs - De prijs van het evenement wordt opnieuw automatisch ingevuld, volgens de service-instellingen. Ook in dit geval kunt u het alleen voor deze specifieke gebeurtenis veranderen.

• Kleur - Kies een kleur om gebeurtenissen van elkaar te onderscheiden in de kalender.

• Herhaling - Als u cursussen of lessen aanbiedt die regelmatig worden herhaald, hoeft u deze niet afzonderlijk in het systeem in te voeren. U kunt gewoon de herhaling instellen.

• Dit evenement is privé - Als de cursus alleen bedoeld is voor een gesloten groep van vaste klanten, stel het evenement dan in als privé. Alleen de klanten aan wie u een link stuurt om een boeking te maken, zullen kunnen boeken.

Waar vindt u deze instelling in de Reservio Business-app?

U kunt ook groepsevenementen aanmaken in uw mobiele app. Open gewoon het tabblad Kalender en klik op de rode plusknop. Vul de nodige gegevens in en opslaan op door op het vinkje in de rechterbovenhoek te klikken.

Hoe een plaats boeken voor een klant in een gecreëerd evenement

Als u uw evenementenagenda al hebt gemaakt in de agenda, bent u klaar voor nieuwe boekingen van uw klanten. Deze kunnen rechtstreeks in de kalender of via uw reserveringswebsite worden aangemaakt.

Een boeking voor de klant kan heel gemakkelijk en snel worden gemaakt:

• Klik op een specifiek evenement en vul de naam van de klant in , e-mailadres, en telefoonnummer.

• Tegelijkertijd kunt u kiezen of u slechts één of meerdere plekken wilt reserveren.

• Door op de knop Toevoegen te klikken, bevestigt u de creatie van de boeking.

• Dit wordt onmiddellijk weergegeven op de reserveringswebsite, waar het aantal resterende plaatsen voor het betreffende evenement wordt bijgewerkt.