Eerst en vooral is het belangrijk om de voorwaarden van het online reserveren in te stellen.

Je kan deze vinden in de Instellingen onder het Instellingen tabblad (je kan daar onder anderen ook een nieuw wachtwoord, een andere tijdzone of menu instellen). Het overzicht van jouw accountinstellingen is onderverdeeld in 4 delen:

• Reserveren

• E-mail + SMS notificaties

• Lokalisatie

• Beveiliging

Laten we ons eerst focussen op de eerste twee opties verbonden aan online reserveringen.

De meeste instellingen voor online reserveringen kunnen hier aangepast worden. Om eender welke van deze opties te wijzigen, kan je eender waar in het venster klikken.

• In de eerste regel kan je de laatst mogelijke tijd waarop je klanten kunnen reserveren instellen. Klik op het drop-down menu met automatisch ingevulde 1 dag en selecteer jouw gewenste tijd – van 1 uur tot 60 dagen.

• Stel de vroegst mogelijke tijd waarop jouw klanten kunnen reserveren in door dezelfde stappen te volgen als in de vorige stap – het kan gaan tot 1 jaar op voorhand (zorg ervoor dat deze tijd vroeger is dan de vorige instelling).

• Op de volgende regel kan je de tijd instellen tot hoelang van tevoren de klanten hun afspraak kunnen annuleren. Naast de opties van 1 tot 30 dagen, kan je ook Nooit en Op elk moment kiezen (de laatste optie is interessant voor je klanten, maar misschien minder voor jou – het kan niet tof zijn als een klant zijn afspraak op 2 minuten van tevoren annuleert).

• De volgende instelling is net zo belangrijk. Je kan kiezen of jouw klanten enkel voor zichzelf kunnen reserveren of ook voor hun vrienden. Klik in het drop-down menu en selecteer het aantal reserveringen dat een enkele klant kan maken (je kan elk nummer tussen 1 en 20 kiezen).

• Het is ook belangrijk om aandacht te schenken aan de volgende instellingen. Beslis of het systeem automatische e-mail herinneringen naar de klanten kan sturen over hun aanstaande afspraak. Dit kan handig zijn voor wanneer de afspraken op voorhand zijn ingeboekt. Naast het instellen of de e-mail verzonden kan worden of niet, kan je ook kiezen voor hoe lang op voorhand de e-mail verzonden moet worden.

Je kan het ook gemakkelijk instellen dat enkel bestaande klanten kunnen reserveren. Nieuwe klanten zullen op de hoogte gesteld worden dat het niet mogelijk voor hen is om te reserveren. Om een nieuwe klant een reservering te kunnen laten maken, moet je hem manueel in het systeem toevoegen.

Op de volgende regel kan je selecteren of je elke reservering manueel wilt bevestigen.

Manuele bevestigingen helpen je om je klanten en hun reserveringen in het oog te houden, maar het kan je kostbare tijd kosten, die je kan besparen door de bevestigingen automatisch te laten gebeuren.

De laatste aangeboden optie voor Reserveren is om de Reservio logo van het reserveringsformulier, profielpagina’s en e-mail notificaties te verwijderen – deze optie is enkel beschikbaar voor Pro Premium diensten.

Klik nu op Opslaan.